Friday, April 18, 2014

PİTA EKMEĞİ





Uzun zamandır yapmak istediğim ve nedense hep ertelediğim bir ekmek


Tabi yaptıktan sonrada pişman olmadım değil:) neden daha evvel yapmamışım bu nefiiiis ekmeği


Fırında balon gibi şişen fırından çıkıncada aynı şekilde kalan harika ekmeklerim oldu


Geçtiğimiz hafta sonu kahvaltıya yaptım fırından çıkınca hane halkından çok rağbet gördü hemen arası açıldı 


içine bol tereyağı sürüldü ve tulum peyniri serpilerek afiyetle yenildi:))


Resimlemek için iki tanesini ancak kurtarabildim:))


Efendim yapın hafta sonu kahvaltınıza veya çocukların beslenmesine nefis sandviçler


hazırlayın.


Tekrar yapıp dondurucuya atmayı düşünüyorum


Deneyip beğenmeniz dileğiyle





Malzemeler


1 su bardağı ılık süt


Yarım su bardağı ılık su


Yarım su bardağı yoğurt


1 yumurta


1 paket ınstant maya


1 tatlı kaşığı tuz


1 tatlı kaşığı şeker


1 çorba kaşığı zeytin yağ


Un


Hazırlanışı


Ilık süt,ılık su ve maya hamur yoğurma kabına alıp karıştıralım


Yoğurt,yumurta,tuz,şeker ve zeytin yağ ekleyelim ve iyice karıştıralım


Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur hazırlayalım üzerini örtüp


ılık ortamda 1 saat mayalandıralım


Mayalanan hamur 12 eşit bezeye bölelim


Her beze 10-12 cm çapında açalım fazla unu silkelenip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim


10-15 dakika tepsi mayası yapalım 


Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ekmekler kabarıp üzeri hafif kızarana kadar pişirelim


AFİYET OLSUN:)




No comments:

Post a Comment