Friday, May 9, 2014

Gömlek Dolması / Kuzu Ciğer Sarması







Nefis bir yemek yapmak istermisiniz. Hem yapımı kolay hem sunumu. Tek kusuru var biraz yağlı. Yılda bir kaç sefer zarar etmez ama değilmi...

Kuzu gömlek dolması / kuzu ciğer sarması tarifi:

• 1 adet kuzu gömlek

• 1 el büyüklüğünde kuzu ciğer

• 1.5 su bardağı pirinç

• 2 su bardağı su

• 1 adet kuru soğan

• 1 çay kaşığı karabiber

• 1 çay kaşığı kimyon

• 1 çay kaşığı tarçın

• 1 çay kaşığı kuru fesleğen

• 15 dal kadar maydanoz

• tuz

• sıvı yağ

• 3-4 yemek kaşığı kadar kırık yer fıstığı (çam fıstığıda olur)

üzerine

• 1 yumurta sarısı

• 1 yemek kaşığı kadar yoğurt





Kuzu gömlek dolması / kuzu ciğer sarması yapılışı:

• Kuzu gömleğini sıcağa yakın suyun içinde bekletin yumuşasın.

• kuru soğanı yemeklik doğrayın çok az bir yağla tencereye alın ve kısık ateşte kavurun .

• Soğan kavrulurken ciğerleri küçük küçük doğrayıp soğana ilave edin.

• Ciğerler pişene kadar ara ara karıştırarak pişirin.

• İyice yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ilave edin çok az kavurun. Dha sonra baharatlarını, tuzunu ve maydanozunuekleyin suyunu da ekledikten sonra fıstıkları üzerine serpiştirin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

• Kuzu gömleğini alın ve 15 cm boyunda ve eninde karelere kesin. bir kaseye kuzu gömleğini koyun içine pilavdan koyarak kenarlarını üzerine kapatın. Fırın tepsisine ters çevirip kapatın.

• Üzerine yumurta ve yoğurdu karıştırıp sürün 230 derecede kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun Şükrünüz bol Olsun...

No comments:

Post a Comment