Uzun zamandır yapmak istediğim ve nedense hep ertelediğim bir ekmek
Tabi yaptıktan sonrada pişman olmadım değil:) neden daha evvel yapmamışım bu nefiiiis ekmeği
Fırında balon gibi şişen fırından çıkıncada aynı şekilde kalan harika ekmeklerim oldu
Geçtiğimiz hafta sonu kahvaltıya yaptım fırından çıkınca hane halkından çok rağbet gördü hemen arası açıldı
içine bol tereyağı sürüldü ve tulum peyniri serpilerek afiyetle yenildi:))
Resimlemek için iki tanesini ancak kurtarabildim:))
Efendim yapın hafta sonu kahvaltınıza veya çocukların beslenmesine nefis sandviçler
hazırlayın.
Tekrar yapıp dondurucuya atmayı düşünüyorum
Deneyip beğenmeniz dileğiyle
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket ınstant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı zeytin yağ
Un
Hazırlanışı
Ilık süt,ılık su ve maya hamur yoğurma kabına alıp karıştıralım
Yoğurt,yumurta,tuz,şeker ve zeytin yağ ekleyelim ve iyice karıştıralım
Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur hazırlayalım üzerini örtüp
ılık ortamda 1 saat mayalandıralım
Mayalanan hamur 12 eşit bezeye bölelim
Her beze 10-12 cm çapında açalım fazla unu silkelenip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim
10-15 dakika tepsi mayası yapalım
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ekmekler kabarıp üzeri hafif kızarana kadar pişirelim
AFİYET OLSUN:)
No comments:
Post a Comment