Nefis bir yemek yapmak istermisiniz. Hem yapımı kolay hem sunumu. Tek kusuru var biraz yağlı. Yılda bir kaç sefer zarar etmez ama değilmi...
Kuzu gömlek dolması / kuzu ciğer sarması tarifi:
• 1 adet kuzu gömlek
• 1 el büyüklüğünde kuzu ciğer
• 1.5 su bardağı pirinç
• 2 su bardağı su
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı kuru fesleğen
• 15 dal kadar maydanoz
• tuz
• sıvı yağ
• 3-4 yemek kaşığı kadar kırık yer fıstığı (çam fıstığıda olur)
üzerine
• 1 yumurta sarısı
• 1 yemek kaşığı kadar yoğurt
Kuzu gömlek dolması / kuzu ciğer sarması yapılışı:
• Kuzu gömleğini sıcağa yakın suyun içinde bekletin yumuşasın.
• kuru soğanı yemeklik doğrayın çok az bir yağla tencereye alın ve kısık ateşte kavurun .
• Soğan kavrulurken ciğerleri küçük küçük doğrayıp soğana ilave edin.
• Ciğerler pişene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
• İyice yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ilave edin çok az kavurun. Dha sonra baharatlarını, tuzunu ve maydanozunuekleyin suyunu da ekledikten sonra fıstıkları üzerine serpiştirin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
• Kuzu gömleğini alın ve 15 cm boyunda ve eninde karelere kesin. bir kaseye kuzu gömleğini koyun içine pilavdan koyarak kenarlarını üzerine kapatın. Fırın tepsisine ters çevirip kapatın.
• Üzerine yumurta ve yoğurdu karıştırıp sürün 230 derecede kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun Şükrünüz bol Olsun...
No comments:
Post a Comment